Fejlesztők szoftvereihez biztosítunk USB vagy smartcard
alapú hardverkulcsokat és egyéb licensz megoldásokat
Cégünkről

Sentinel LDK - Áttekintés


Sentinel LDK egyrészt az alkalmazások védelmét, másrészt, és ez a fontosabb, értéknövelő tényezőként új üzleti megoldások alkalmazását teszi lehetővé azzal, hogy innovatív értékesítési lehetőségeket nyit meg. A Sentinel LDK teljes mértékben integrálható a védendő szoftver termék életciklusába (fejlesztés – marketing – csomagolás – eladás  – telepítés a vevőnél).

 

A termék összetevői

Sentinel HL - Hardver licenszhordozó család
Sentinel SL - Szoftver alapú licenszelési megoldás

Sentinel CL - Felhő alapú licenszelési megoldás (ÚJ!)

Sentinel EMS for LDK - Nagy teljesítményű, szerep-alapú szoftver licensz kezelő és back office eszköz
Sentinel LDK Reporting Modul - Integrált jelentéstételi és adatelemző eszköz (opcionális)
Sentinel LDK Trialware - Az ideális eszköz biztonságos, ellenőrzött demo változat létrehozására

 

Sentinel LDK-t használva a szoftvert előállító cégnél a munkatársak közül mindenki csak a saját feladatára összpontosít. A könnyen használható, szerep-alapú eszközöket programfejlesztők, marketing- és termék menedzserek, kereskedők, rendeléseket feldolgozók és a vásárlónál a telepítést végzők használják. Az LDK alkalmazása gyorsan tanulható, használata hatásos. Ez gyors piacra jutást és a változó piaci igényekhez történő gyors alkalmazkodást jelent.

 

Sentinel LDK az iparág legerőteljesebb szoftverbiztonsági/licenszelési megoldása. Védelmet kínál virtuális programfuttató környezetekben, terminál szerverek esetén is, Windows, Mac OS, Linux és Android operációs rendszereken.

 

Hogyan működik?

Az ön cégénél a programfejlesztők elkészültek a kiadásra váró alkalmazással és beépítették a Sentinel LDK védelmet. A kódban  API hívásokkal megjelölték  az értékesítendő funkciókat (features) és az Envelope program lefuttatásával elkészült a visszafejtés ellen (is) védett bináris állomány, beleértve az esetlegesen hozzá tartozó, szintén kódolt adatfájlokat. A további lépések már nem érintik ezt az állományt, ehhez nem kell nyúlni a következő release-ig.

 

Ezután a termékmenedzserek  és kereskedők a piaci igényeknek megfelelően egy, vagy több csomagot készítenek a Sentinel EMS for LDK segítségével. Ezekben a termék különböző kiszerelésekben, változatokban van jelen. Ezeket különböző licenszek testesítik meg és a kereskedők terjeszteni kezdik a licenszelt alkalmazáscsomagokat. Ez történhet dobozokban, vagy az internetről letölthető formában. Egy “Trialware” licensz a teljes alkalmazást kipróbálhatóvá teszi egy adott ideig.  A licenszek kiadását a rendeléseket kiszolgáló személyzet végzi. A licenszet tartalmazhatja hardver (Sentinel HL), vagy szoftver (Sentinel SL), esetleg felhőben levő állomány (Sentinel CL). Ez a Cross-Locking technológia.

 

Miután a leendő vásárló  megkapta (letöltötte) és telepítette a szoftvert, ki tudja azt próbálni a kapott időkorlátos licensz birtokában. A próbaidő elteltével azonban csak akkor használhatja, ha beszerzi a jogtulajdonostól a (fizetős) termék-kulcsot és az új licenszet, amit ő választ ki a jogtulajdonos által kínáltakból, pl. örök licensz, egy éves bérlet, egy hónapos bérlet, végrehajtás számláló, stb. A termék-kulcs birtokában aktiválható a licensz, és a termék a végfelhasználó számítógépéhez, vagy hálózatához lesz kötve, csak ott lesz használható a licenszben megadott feltételek szerint.

Fontos, hogy a termék-kulcs beszerzését, az aktiválást, a végfelhasználói regisztrálást a Sentinel EMS for LDK webes felületén maga a vásárló végezheti.

 

A regisztrálásból kapott vásárlói és az  opcionális Sentinel LDK Reporting Modul-on keresztül kapott termékhasználati adatok elemzése, eladási adatok, piaci trendek alapján az ön cégénél a marketing- és termékmenedzser a kínált termékcsomagok és licensz fajták változtatásáról dönthet, hogy azt kínálhassa, amit a vásárlók használnak, hasznosnak ítélnek. Ez a termék evolúciója.

 

Sentinel LDK  könnyen kezelhető védelmet, licenszelést és a termék biztos kézbentartását nyújtja. Az egyedülálló és Protect once – Deliver many – Evolve often technológia elkülöníti a fejlesztői és értékesítési folyamatokat. Ez rugalmasságot és versenyelőnyt biztosít a szoftver kiadóknak. Az intuitív, szerep-alapú eszközök megkönnyítik az LDK gyors, problémamentes bevezetését.

Sentinel HL Hardver alapú licenszhordozó – A Sentinel HL kulcs-család széles típus- és  kialakítási forma választékot kínál a legmagasabb fokú biztonság mellett. Azok a szoftver kiadók választják, melyeknek a biztonság és a felhasználási rugalmasság elsődleges az adott piacon. Ideális az alkalmazásuk USB vagy ExpressCard csatlakozóval rendelkező gépeken, de van közvetlenül alaplapra applikálható hardverkulcs is az embedded alkalmazások számára.

Sentinel SL Szoftver licenszhordozó – A Sentinel SL kulcs a végfelhasználó gépére, biztonsági tárolóba kerül. A Sentinel SL használatával elkerülhető egy fizikai dolog szállítása, ami a termék azonnali birtokba vételét teszi lehetővé. A Sentinel SL ideális azon szoftver kiadóknak, melyek vevői a rugalmasabb licensz-hozzáférést preferálják.

Sentinel CL

Licenszelés a felhőben (CL) – A Sentinel Cloud licenszelés lehetővé teszi a fejlesztőnek, hogy egyszerű módon különböző eszközökről engedje futtatni a licenszelt alkalmazást. A fejlesztő egy általa működtetett szerveren helyezi el vásárlóinak a licenszeit SL kulcsok formájában. A vásárló/végfelhasználó egy hosszú azonosító stringet kap, ezzel érheti el a saját SL-jében tárolt licenszeket.

Előnyök: Teljes kontrol és kiváló felhasználói élmény

  • Nem kell telepíteni az SL kulcsot a végfelhasználónál
  • Nincs szükség az SL más gépre mozgatására, ha a user utazik, vagy otthon dolgozik
  • Nincs szükség a végfelhasználó közreműködésére a licenszek updatelésekor, pl. ha új bérleti időszak kezdődik, vagy egy számláló feltöltésekor

Esetleges hátrány és Sentinel megoldásunk ennek kiküszöbölésére:

  • Állandó internet kapcsolat szükséges. Viszont megoldottuk az SL ideiglenes levételét a szerverről és a végfelhasználóhoz telepítést

Az azonosító birtokában bárki használhatja az alkalmazást. Viszont a szerveren be lehet állítani hányan használhatják ugyanakkor az alkalmazást. Innentől a helyzet ugyanaz, mintha hardverkulcsa lenne a usernek, azt is odaadhatja bárkinek.

 

Kattintson ide és kérje az ingyenes LDK fejlesztői készletet!